Home » Oprichtingsverhaal

Oprichtingsverhaal

van de adoptieouders van Tico

“Onze zoon is inmiddels 34 jaar oud en musicus van beroep. Tot 2 jaar geleden had hij nooit behoefte om een kijkje te nemen in de wereld waar hij vandaan komt. Wij begonnen er eens in de zoveel tijd over, maar het hoefde niet van hem. In 2007 besloot hij toch zijn oorspronkelijke cultuur op te snuiven en tevens op zoek te gaan naar zijn familie daar.

Hij vertrok naar Bogota en binnen twee weken had hij zijn familie ontmoet. Zijn moeder was helaas al geruime tijd overleden, maar Tico heeft nog tantes, een volle broer en daarnaast halfbroers en halfzussen, ook van vader’s zijde, die nog leven. Het was voor hem een bijzondere en emotionele ontmoeting.

De tweede keer dat Tico naar Colombia terugkeerde, hebben wij hem daar een paar weken opgezocht. We wilden graag de familie ontmoeten. Dat was heel bijzonder. Hij heeft in die maanden een prachtige film gemaakt van SOS Kinderdorpen in Colombia. Het was voor ons een bevestiging dat de formule van SOS Kinderdorpen klopt.

Al voor onze reis liepen we geruime tijd rond met het idee om een Fonds Op Naam op te richten. We wilden graag structureel wat doen voor de kinderen in Colombia en daarnaast onze kinderen een sociaal gevoel meegeven.

Via een Fonds Op Naam kun je ook makkelijker de mensen in je omgeving benaderen over SOS Kinderdorpen; om hen te informeren over dit werk en mogelijk zelfs fondsen hiervoor te werven. We hopen ook dat onze kinderen dat in de toekomst van ons over willen nemen.

We steunen SOS Kinderdorpen vooral, omdat zij kinderen binnen hun eigen land en cultuur opvangen en we, dankzij Tico, weten dat hij achteraf gezien liever daar was gebleven, als hij zelf de keuze had gehad. Hoezeer hij ook van ons houdt, hoezeer wij ook van hem houden. Hij heeft zich in Nederland toch altijd anders gevoeld, al wil je als ouder hem die last ontnemen. Het was voor ons moeilijk om te horen, maar uiteindelijk gaat het om het belang van je kind. Ons fonds heet Doris Tuapante Kinderfonds en is vernoemd naar de biologische moeder van Tico.

We steunen daarmee specifiek de SOS Kinderdorpen in Colombia. Het is een schakel geworden tussen Tico, zijn moeder en zijn moederland”.

Word donateur!

Wilt u het kinderfonds steunen? Stuur dan een email om uw steun kenbaar te maken.

De laatste foto's

Ondergebracht bij

© 2023 Doris Tuapante Kinderfonds | E-mail:info@doristuapantekinderfonds.nl
Cookiebeleid (EU) Privacybeleid